Shoutul Tech

Business Is Sunnah


2 Comments

Perkhidmatan Kereta Sewa Hanya dari KLezCar

Mempunyai masalah pengangkutan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor?

Mahukan perkhidmatan kereta sewa dengan harga yang BERPATUTAN???

Kami di KLezCar ada penyelesaiannya.

578175_514744535230377_1590079042_n

KLezCar merupakan sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan menyewa kereta yang terkemuka di Kuala Lumpur.

Kami mempunyai 9 cawangan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.

Harga yang kami tawarkan adalah sangat berpatutan.

Jika anda mencari kereta sewa dengan harga baget, KLezCar adalah jawapannya!

Terdapat pelbagai model kereta untuk pelbagai kegunaan. Dari kereta sedan seperti Perodua Viva, Perodua Myvi, Proton Saga FLX, Proton Persona, Toyota Vios, Honda Civic, Mercedes sehinggalah ke MPV dan SUV seperti Toyota Alphard, Honda Odyssey, Honda Freed, Toyota Avanza dan Estima L.

klezcar car rent shoutul tech

HUBUNGI KAMI :

Cawangan Bandar Tasik Selatan
Tel/Fax: +603 9174 1644
Mobile: +6013 5111 393 / +6013 369 1393 (Faiz)

Cawangan Gombak
Mobile: +013 2422 652 / +6012 2632 613 (Fuad)

Cawangan Puchong
Mobile: 6017 877 2280 / +6017 939 1161 (Shahril)

Cawangan Shah Alam
Mobile: +019 277 5578 (Seth)

Cawangan Subang & Petaling Jaya
Mobile: +6012 653 6293 (Mazli)

Cawangan Bukit Raja
Mobile: +6012 283 0891 / 012 334 9149 (Khairul)

Cawangan Keramat & Ampang
Mobile: +016 770 5432 (Rizal)

Cawangan Taman Melati
Mobile: +019 283 0618 (Azhar)

Cawangan Bangi
Mobile: +017 275 0347 (Syah)

Cawangan Kajang
Mobile: +010 226 5356 (Irfan)

.

“Your Easy Car in KL”

.

Untuk maklumat lanjut, sila layari:

Laman web: http://klezcar.com

Facebook: https://www.facebook.com/KLezCar

Advertisements


Leave a comment

Bila nak start bisnes?

How-to-start-a-business2

Survey

Dari survey yang pernah saya buat dahulu, ramai student yang berminat untuk buat bisnes lepas habis belajar nanti. (Survey dikalangan rakan-rakan di UTeM)

Nisbah dari 10 orang student, 9 orang yang berminat untuk buat bisnes.
Lagi seorang berminat untuk kerja makan gaji. Ada pencen katanya.

Dari 9 orang tu, hanya 2 orang yang dah start belajar dan buat bisnes kecil-kecilan semasa tengah belajar kat universiti lagi ni.

Yang lain2 tu macam mana? Ini antara jawapan mereka :

“Nanti lepas habis degree nie aku belajar la buat bisnes”
“Tak sempat la, banyak assignment nak kena buat”
“Aku bukan tak nak start, tapi modal tak ada la”
“Ko ingat senang ke nak buat bisnes nie? Kurang2 pun kena tunggu 3-4 tahun pengalaman baru boleh buat bisnes”
“Aku minat, tapi tak tahu nak start dengan bisnes apa”

… dan macam-macam jawapan lagi…

.

Contoh

Cuba kita ambil contoh bagaimana persediaan seorang pelajar yang mempunyai sasaran untuk menjadi engineer pada umur 24-25 tahun.

Saya ambil contoh diri saya sendiri.
Target jadi engineer : Umur 25 tahun.
Belajar di politeknik : 3 tahun (Diploma in Mechatronic Engineering)
Belajar di universiti : 3 tahun (Degree in Mechatronic Engineering)
So total persediaan untuk jadi engineer adalah 6 tahun. (Zaman sekolah kita tolak tepi dulu ^_^)

.

So, macam pula kalau target nak buat bisnes?

Begitu juga dengan bisnes.
Untuk memiliki perniagaan yang stabil keuntungannya perlukan persediaan yang cukup.

So, kita kena start belajar selok belok bisnes dari sekarang.
Belajar sikit-sikit dulu pun tak per. Tak perlu gelojoh sangat. Biar ikut flow.
Lagi lambat kita mengorak langkah, lagi lambat la kita nak capai cita-cita.

Start-a-Business

.

Mulakan perniagaan di universiti

Bisnes di universiti adalah salah satu platform yang terbaik untuk mula belajar.
Kita ada ramai kenalan. Senang nak market barang.
Tak perlu nak ada kedai. Gunakan FB dan blog, itu pun dah cukup.

Modal? Tak perlu modal besar-besar.
Kita start dengan modal air liur jer dulu.
Guna konsep dropship@agen.
Kita tolong promote produk orang lain, amik untung komisyen jer dulu.
Join mana-mana group/page yang ada bisnes, mesej penjual tu tanya dia amik agen tak?

How-To-Start-An-Online-Business

.

Nak jual produk apa?

Tak tahu nak berniaga apa?
Kena buat suvey sikit. Paling simple, masuk group/page orang buat bisnes tengok produk apa yang dapat permintaan tinggi.
Tapi tak semua produk yang tengah top sekarang nie semua orang perlukan, so kena la pelbagaikan lagi produk yang kita promote. Kena buat survey lebih sikit.
Buat masa nie kita tak guna modal, so tak perlu nak fikir sangat pasal kerugian ^_^

Belajar bagaimana nak buat marketing, macam mana nak berkomunikasi dengan pelanggan, bagaimana nak yakinkan pelanggan dan lain-lain lagi.

Saya bagi contoh beberapa orang rakan-rakan yang dah start buat bisnes di UTeM:
1. Zarith Zulaikha : Kereta sapu. Modal : Minyak kete. Gunakan sumber (kereta) yang kita ada.
2. Mohd Razali Baharon : T-shirt. Dekat universiti ada banyak program yang bagi t-shirt free(ada sponsor), so boleh contact PIC untuk deal harga.
3. Muhammad Asri Yaakub : Jual tudung. Siapa kata orang laki tak boleh jual tudung? ^_^
4. Leya Nelly Zawawi : Kereta sewa, jersey, minyak wangi, beg bla bla. Banyak benda dia jual. Hehehe
5. Shuhada Ahmad : Kek, durian crepe, tudung, blouse.
6. Nik Fariz : Buku dan produk-produk Islam.
7. IR Nur Nabila : Tudung labuh (handmade)

(*nama tu berdasarkan FB dia orang ^_^)

.

Lahir_lebih_ramai_usahawan_IPTA

.

Saya tak pandai pun dalam bisnes. Baru nak start belajar-belajar.
Ilmu yang sikit kalau kita kongsi Insya-Allah akan bertambah.
Sekarang banyak membaca karya@tulisan Fazrul Ismail, Shah Sovi, Raja Kamil, Azizan Osman dan banyak lagi otai-otai bisnes. Banyak input yang berguna dari FB, blog, website mereka.

Doakan semoga saya tergolong dalam golongan usahawan yang dapat membantu menaikkan ekonomi umat Islam.

#Business is sunnah, jadikan ianya sebagai salah satu platform untuk kita ke jannah ^_^

mohktar bukhary


Leave a comment

Promosi Perlu KONSISTEN!

consistency-key

Salam.

Hari ini saya akan kongsikan bagaimana untuk kita promosi secara konsisten barang jualan kita di Facebook dan membuat pelanggan tertanya-tanya mengenai produk kita.

Pelanggan perlu di`educate` sentiasa tanpa henti ^_^

Ok, katakanlah saya nak promote produk saya…

Kita bagi nama produk tu Shoutul Tech Nutrition Supplement ^_^

Saya ada lebih 2000 rakan di Facebook, dan saya ingin promote produk saya itu di Facebook

Jadi, saya perlu update produk saya setiap hari, TETAPI perlu ada STRATEGInya.

Tidak semestinya hard sale, tetapi setiap post itu perlu diselangi dengan pelbagai gaya post yang berlainan mengenai `Shoutul Tech Nutrition Supplement`.

.

Sebagai contoh, saya boleh susunkan setiap post seperti :

  1. Pengenalan produk
  2. Kebaikan produk
  3. Kelebihan produk berbanding produk sedia ada dipasaran
  4. Testimonial produk
  5. Harga produk
  6. Baru direct sale

.

Isi kandungan post terpulang kepada kreativiti anda sendiri bagaimana untuk menarik peminat pembeli. Dan pastikan setiap post ada ayat closing, ada gambar yang menarik.

Apa yang penting, kita perlu KONSISTEN promosi agar pelanggan sedar akan kewujudan produk kita.

Consistency


Leave a comment

Al-Quran Pelangi Terjemahan dari Mahfudzah Mustapha

Hadith yang diriwayatkan daripada Aisyah r.a berkata

“Rasulullah s.a.w bersabda: Orang yang pandai membaca Al-Quran akan bersama para Rasul yang mulia dan taat. Adapun orang yang membaca Al-Quran dengan tersekat-sekat, kerana sukar baginya membaca Al-Quran, maka dia akan mendapat 2 pahala.”

Mulai hari ini sahabat semua, mari kita melazimkan diri membaca surat cinta Allah kepada kita ini. Banyak kelebihan sekiranya kita membaca Al-Quran. Ada pelbagai versi Al-Quran di pasaran.

Tapi, pada hari ini, saya ingin mempromosikan kepada anda, Al-Quran Pelangi Terjemahan. 

images (1)

Kelebihan Al-Quran Pelangi Terjemahan:

1. Al-Quran Lengkap 30 Juzuk beserta terjemahan
2. Menggunakan Rasm Uthmani (Mudah Dibaca)
3. Kertas QPP, 656 Halaman (Full colour)
4. Kertas yang berwarna warni seperti pelangi tetapi tidak menyulitkan proses membacanya.
5. Menggunakan Tajwid sistem warna.
6. Hadith-hadith tentang meningkatkan kualiti diri/kepahlawanan.
7. Membahaskan 10 ciri pahlawan sejati/peribadi unggul.
8. Membahaskan kisah 10 contoh pribadi unggul dalam sejarah.
9. Membahaskan 10 naluri peradaban dalam al-Quran dan Sunnah.

10. Design Cover yang indah dan bahan baldu yang berkualiti

Al – Quran Pelangi di datangkan dengan saiz 20 x 15 cm dan berat 0.36 kg. Ia juga terdapat dalam pelbagai warna seperti biru laut, oren, ungu dan merun. Manakala, keluaran khas bagi edisi wanita, boleh didapati dengan warna biru gelap, royal biru, merun dan kuning.

45778_532914813406274_1025825557_n

Harga hanya RM90. Penghantaran adalah PERCUMA.

Dapatkan segera. Boleh dibeli untuk kegunaan sendiri, atau hadiah kepada ibu bapa, suami isteri, hantaran perkahwinan dan sebagainya.

 

Al-Quran (2)

Dari Abi Umamah ra. ia berkata, “Aku mendengar Rasulullah SAW bersabda,

“Bacalah olehmu al- Quran, sesungguhnya ia akan menjadi pemberi syafaat pada hari kiamat kepada para pembacanya (penghafalnya).”(Riwayat Muslim)

 

Untuk maklumat lanjut, hubungi:

Cik Mahfudzah Mustafha: 014-6400597

Facebook: http://www.facebook.com/mahfudzah.mustafha


Leave a comment

Program Diet 5 Hari Turun 5 kg

Assalamualaikum semua,

Bagaimana mood anda pada hari ini?

Harap semuanya dalam keadaan baik. Baiklah, untuk entry ini, saya akan kongsikan kepada anda, PROGRAM DIET 5 HARI TURUN 5 KG.

.

Apa Pentingnya Diet?

Sebelum kita pergi melangkah jauh tentang program ini, anda perlu tahu mengapa pentingnya diet? Well, apabila berat badan menjangkau sehingga obesiti, ini memberi amaran kepada kita untuk mengurangkan berat badan. Pelbagai penyakit yang akan timbul dengan berat yang berlebihan seperti darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.

download (5)

 

.

Program Diet 5 Hari Turun 5 kg

Ini adalah program Diet dari USANA yang baru sahaja memasuki Malaysia dan ia telah terbukti berkesan menurunkan 5Kg dalam 5hari sahaja. Dijamin 100%. Jika tidak,wang anda akan dikembalikan 100%. Ia diluluskan oleh KKM dan halal.owner punya

.

FAKTA!!!

rakyat-malaysia-gemuk-obesiti-besar-badan-xxxl-xxl-xl-sihat-berat-gajah-lebar-boroi

images

obesiti_1

.

BERTINDAK SEBELUM TERLAMBAT, KAMI SEDIA MEMBANTU ANDA!

.

Untuk pertanyaan lanjut, hubungi:

Encik Abdul Hadi:  019-6400343

Facebook: http://www.facebook.com/JomKurussekarang


Leave a comment

Shiseido Mask dari Norazlin

Apa itu Shiseido Mask?

download

Shiseido Mask merupakan masker peel off yg digunakan utk menghilangkan blackhead & whitehead. Ia merupakan salah satu hot item selling di dunia kosmetic di Jepun, Hong Kong, Taiwan, Korea, Singapure & Malaysia. 1 pack = 12g.

Mengapa Anda Perlu Menggunakan Produk ini?

eeeeeeeeeeeeeee   ttttttttt   uuuuuuuuuuuuuu

Shiseido Mask mempunyai 3 jenis warna, iaitu Black, White dan Naturgo. Di mana, setiap pewarna, mempunyai kelebihan tersendiri.

BLACK          – Menanggalkan bintik hitam putih, sunburn, bulu halus & kotoran.
WHITE         – Mencerah, memutih, melicinkan kulit, meregangkan kedutan kulit.
NATURGO  – Untuk kulit sensitif, menyerap kulit berminyak, menanggalkan sel kulit mati. Dapat menghilangkan & mengurangkan blackhead & whitehead & juga kekotoran di wajah. Mengecilkan pori-pori wajah, mengurangkan kedutan, anti penuan & mencerahkan wajah.

 

Elemen Dalam Shiseido Mask

Dibuat dari Collagen disertai elemen mineral laut dalam. Kulit lebih segar, cerah, & seketika terasa anjal & kenyal. Perawatan kecantikan menggunakan Lumpur Laut Mati sebagai masker wajah sama dengan member makanan ‘bergizi’ pada kulit yang dapat merawat keindahan kulit.

download (1)

Kelebihan lainnya, semua toksin yang terdapat pada sel kulit akan terbuang, sehingga kulit lebih bersih & segar sekaligus halus & anjal. Masker ini merupakan masker favorite para doktor kulit, kerana hasilnya nyata dan langsung tampak dalam 1x perawatan. Perawatan menggunakan masker ini selain mencerahkan & memutihkan,kulit akan lebih anjal, lembab, kenyal, keriput di kening & pipi berkurang, pori pori kulit wajah mengecil. Sesuai untuk melawan tanda-tanda penuaan.

.

Bagaimana Menggunakan Produk ini?

1) Bersihkan wajah terlebih dahulu.

download (2)

2) – Untuk hasil yang maksima, steam muka menggunakan wap air / handuk hangat.

download (3)

3) Ratakan masker di bahagian seluruh wajah/hidung. Hindari daerah sekitar mata, alis, bibir, dan batas rambut.xxxx

4) Tunggu sampai masker kering. Setelah masker kering (20-30 minit), tarik masker dari bagian bawah wajah ke atas.

download (4)

5) Bilas sehingga bersih.

.

Untuk tempahan/ pertanyaan lanjut, hubungi:

Norazlin: 013 – 7006437

Facebook: http://www.facebook.com/nilzanawfasaizril


Leave a comment

Servis komputer PERCUMA!

1332226221_331163951_1-computer-service-tuticorin

 

Saya tengah mencari mana-mana madrasah, rumah anak-anak yatim, rumah kanak-kanak atau mana-mana organisasi yang tiada dana khas untuk tujuan penyelenggaraan komputer.

 Saya pernah join beberapa program di madrasah dan rumah kanak-kanak di sekitar Malaysia. Ada sesetengah madrasah ini masih menggunakan komputer yang lama. Yang pada saya tidak berapa sesuai digunakan lagi.

Komputer perlu diselenggara/naik taraf dari segi hardware dan software apatah lagi kalau komputer yang sudah berumur 5-10 tahun.
Komputer yang dipenuhi virus boleh merosakkan data-data yang penting dan juga boleh menyebabkan tugas yang sepatutnya 10 minit boleh siap tapi boleh memakan masa sehingga sejam.

Pendidikan perlu seiringan dengan teknologi, kalau tidak masyarakat kita akan terus kekal tertinggal jauh dibelakang.

computer-service-thumb19027149

So untuk permulaan, perkhidmatan yang dapat diberikan :
1. Khidmat nasihat.
2. Kursus secara percuma cara-cara format, install software, buang virus, cara nak set up set komputer baru dll.
3. Penyelenggaraan komputer.

free-sign
Buat masa ini servis hanya dari segi software sebab tidak libatkan jumlah duit yang banyak.
Saya masih belajar lagi, so tiada dana khas untuk sponsor beli komputer baru / upgrade hardware.
Kalau sikit-sikit tu boleh diusahakan lagi, Insya-Allah.
Kalau ada pihak yang perlukan perkhidmatan ini atau ada pihak yang sudi untuk menyumbang, boleh emailkan ke shoutultech@gmail.com.

free chk up

#Benda-benda macam nie kalau kat bandar memang kita susah nak jumpa, tapi cuba sekali masuk area kampung / luar bandar baru kita tahu sebenarnya masih ramai kat luar sana yang pegang keyboard pun tak pernah!
Jangan nak salahkan kerajaan ker apa ker atau sesiapa pun.
Salahkan diri sendiri sebab kita tak pernah ambil peduli tentang orang lain!