Shoutul Tech

Business Is Sunnah

50 Dalil Kenapa Anda Perlu Clash- Part 1

Leave a comment

Hi semua!.

Entry ini aku dapat dari Kitab Terfaktab, dari Brader Leplep. Oleh sebab aku rasakan apa yg ditulis oleh Brader Leplep sgt menarik, aku pon berhasrat utk letak pada blog ini. Tapi, utk hari ini aku akan share 10 sahaja.

Mcm mana korg nk tau hubungan korg ni dah sampai ke penghujungnya?

1) Kekasih anda seorang kaki pukul. Percayalah, percintaan tak memerlukan sparring partner. Lainlah kalau anda seorang peninju. Alasan ni tak tertakluk pada lelaki shj, kalau makwe anda kaki pukul pon, tinggalkan dia jugak. Apa, ingat penampar perempuan tak bisa?

download

 

2) Perasaan kekasih anda tidak pasti. Untuk menjamin hubungan yg pasti, kita memerlukan perasaan dari dua belah pihak. Kalau perasaan sendiri pun tak pasti, suruh dia pergi mati.

3) Kekasih anda tidak cantik/ hensem. Okay, ini bukan pandangan mata org lain. Ini pandangan mata sendiri. Kalau sebelum ini anda rasa dia cantik/hensem tp makin lama anda rasa muka dia serupa almari, mungkin petanda yg kuat untuk tinggalkan nya.

4) Dalam hubungan kena saling memberi dan menerima tp kalau asyik anda je memberi tak boleh juga kan. Apa kekasih anda ingat anda ni Santa Claus ke apa?

download (1)

 

5) Bosan. Bosan gila kot. Gua nak tulis pon bosan. Jadi, mcm mana nak harung hidup bersama sampai ke tua kalau baru 2-3 tahun dah bosan? Dah,pergi cari org yang tak membosankan. Bosan gila point ni.

6) Kekasih anda tunang org. Haa, tricky tak? Kekasih anda tp tunang org lain. Boleh je nak rampas style filem Hindustan. Tp byk kerja la.

7) Kekasih anda suami/isteri org. Haa, tricky tak? Ah, apa gila gua nak ulang lagi sekali. Bace je pernjelasan kat point no 6.

8) Kekasih anda curang. Curang ni boleh dikira jenayah berat dalam percintaan. Curang sekali bolehlah dimaafkan asalkan tak berulang. Tapi kalau dah curang 3-4 kali boleh bawak2 tolak kekasih anda jatuh bawah jurang.

9) Seminggu sekali kau datang padaku membawa cinta yang amboi amboi ela amboi amboi ela. Okay, ni lirik lagu tp kalau kekasih anda seminggu sekali baru contact, itupun satu sms je boleh dah kot pertimbangkan cari kekasih lain. Kalau dia bekerja kat stesen angkasa lepas, itu lain cerita.

download (2)

 

10) Chipsmore. Macam biskut. Sekejap ada, sekajap takda. Belum kahwin dah chipsmore, dah kahwin nanti ada chance dia halimunan terus.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s